Als je op deze site terecht bent gekomen, heb je de eerste stap genomen naar (waarschijnlijk) een nieuwe levensstijl en een nieuwe hobby. Een goede rijopleiding is daarbij de basis voor een veilige toekomst op de weg. Eén van de meest leuke is het halen van je motorrijbewijs. Voor ons is hét grote plezier, hét gevoel van motorrijden mee te geven. Onze jarenlange ervaring, kwaliteit, ruime kennis, en ontspannen manier van lesgeven staan garant voor een gedegen en plezierige opleiding die van jou een échte motorrijder maakt. Het gaat erom dat je leert verantwoordelijk om te gaan met de vrijheden en beperkingen van de motor,daarbij zal de motor rij-instructeur het liefst de cursisten op de motor volgen.

Kleding:

De kleding, helm, laarzen en handschoenen worden door de rijschool in bruikleen gegeven zodat je toch alvast kunt beginnen aan je nieuwe hobby zonder grote uitgaven te hoeven doen.

Bijzondere verrichting:

Sinds 1 april 2004 wordt het examen in twee gedeelten gehouden. Eerste examen is het examen voertuig beheersing. Deze oefeningen zijn voorbeelden van situaties uit het dagelijks verkeer en zijn niet moeilijker dan voorheen. Er wordt wel een betere voorbereiding van de aspirant motorrijder verlangt. Het examen bestaat uit een keuze  van 12 oefeningen, hiervan worden 7 oefeningen uitgekozen. Daarvan moeten er weer 5 oefeningen voldoende zijn. Zijn er twee onvoldoende mogen die niet in het zelfde cluster vallen. {zie brochure}

Verkeersdeelneming:

Na het behalen van je examen voertuig beheersing ga je met de instructeur de weg op. Hier leer je aangepast op de motorrijder het kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

Video

Deel deze pagina